De Volkskrant, Magazine 3-9-2011.
Zou dit dan de ideale man zijn? En wat is de ideale man? Ik dacht nog even dat deze inmiddels oude tentoonstelling over de ideale man ging in relatie tot anderen, lees vrouwen en evt. kinderen (of in relatie met een werknemer, werkgever, topsporter bij een lokale club, autowasser, eigen stoep schoonveger, brood afbakker, flesjes opwarmer etc.). Het artikel in De Volkskrant gaat over de populariteit van mode in musea. Even nog de site citerend van het Gemeentemuseum Den Haag (scheelt weer wat tikwerk): "Een man moet eruit zien alsof hij zijn kleding met zijn verstand heeft gekocht, met zorg heeft aangetrokken en vervolgens compleet is vergeten’ – Sir Edwin Hardy Amies (1909 – 2003), oprichter van modehuis Hardy Amies aan Savile Row in Londen. Kleren maken de man. Ook al lijkt het er soms op dat veel mannen zomaar wat uit de kast pakken of dat een frivole das bij hun driedelig grijs de grootste uitspatting is die zij zich mogen veroorloven, niets blijkt minder waar. In de tentoonstelling De Ideale Man, mode voor echte mannen, wordt het tegendeel bewezen. Habits à la française in bonte kleuren en met uitbundige dessins uit de achttiende eeuw worden gecombineerd met spectaculaire hedendaagse ontwerpen uit de meest recente collecties van grootheden als Jean-Paul Gaultier, Vivienne Westwood, John Galliano, Bernhard Willhelm en Walter van Beirendonck. Heden en verleden laten zien dat mannenmode allesbehalve saai is".
Precies: het lijkt wel of wij mannen geen zorg besteden aan ons uiterlijk maar ondertussen zijn wij daar ontzettend veel en ontzettend druk mee bezig, doorwaakte nachten kan ik u vertellen.
Misschien heeft een indien mogelijk bestaande lezer van dit blog wel een definitie van de ideale man, de zogenaamde Dim.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten