woensdag 5 december 2012

Spijkerbroeken
Voor wie van Denim houdt en er alles over wil weten is de  Blue Jeans expositie in het Centraal Museum te Utrecht een echte aanrader. De Nederlandse taal heeft op geheel eigen wijze het woord Jeans vertaald naar spijkerbroeken. Deze spijkerbroek hiernaast is een originele Lee Riders die gebruikt werd voor de Rodeo (Rodeo pants, VS 1935-1950).Toevallig ben ik een verhalenbundel aan het lezen van Annie Proulx. De verhalen spelen zich alleemaal af in Wyoming USA, het land van de Cowboys. Je waant je al snel in de wereld van Pick-Up trucks en het ruige leven op een range. Ook zit er een verhaal tussen over een rondtrekkende rodeorijder die zijn lichaam sloopt met het rijden op stieren. De eerste aanzet voor Brokeback Mountain staat er ook in, u weet wel, die film over twee homofiele cowboys. Dit verhaal breekt flink met het imago van een stoere stoffige jeans- en paardenwereld.


                                               


Heel toevalligerwijs ben ik de DVD-serie Hell on Wheels aan het kijken. Het verhaal speelt zich af in het Wilde Westen van Amerika na de burgeroorlog. Er moet een railroad worden aangelegd. Vooral de beelden van het landschap en de kleding zijn mooi om naar te kijken.
Nog een mooi mooie kruisbroek van G-star. Foto is wat onscherp maar het toont wel de geweldige inspiratievolle ontwerpen van dit Hollandse merk. Handige broek voor de wildplassers onder ons. Er zijn nog vier vergelijkbare modelletjes te aanschouwen in het Centraal Museum. Gaat dat zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten